FOTO: KAD KISTOM NAPRAVIŠ NAJLJEPŠI POKLON SVOME GRADU

| 24/02/2018

Večeras je u galeriji “Likum ’76”otvorena izložba “Mome gradu s ljubavlju” koja je „Barutanu“ toliko napunila, da su pali svi rekordi posjeta i sve je moglo da “eksplodira” od pozitive dragih ljudi. Večer kada su amaterke i amater zasjenili profi umjetnike. Za predivno veče gdje su čula vida uživala krive su autorke:

Bejna Šahinović, Ljerka Đoja, Hasna Efendira, Dragana Kokoruš, Belma Karavdić i as amater Fuad Duda Vranac.

Riječ je o djelima u koje je utkana ljubav prema gradu i ljudima. Slike kojima se vjeruje i umjetnici koji su za većinu nas ispisali poneki životni list i prije nego što su u ruke stavili kist.

Svaki od njih je pronašao svoj stil, svoj način da izrazi neku svoju ljubav, emociju i da napravi jedan iskorak na jedan drugačiji način koji običnog posmatrača približava likovnoj umjetnosti.

Nije lako nahvaliti svoju raju. Fakat već mjesecima na FB-u uživam u slikama koje odmaraju oči i pročiste dušu. Poprave raspoloženje jer budu tako stvarne.

Da ne bude tekstualna privatizacija predstave, zaustaviću se i reći da su fotografije nastale dvadesetak minuta prije početka. Kad je raja navalila unutra, misija fotkanje je bila teško izvodljiva. O saobraćajnom čepu da ne pričamo. Drage amaterke i amater Vi ste bili najljepši uvod u snježni vikend. Fala Vam SKROZ!

Pregled fotki klikom OVDJE

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.