ERICH VON DANIKEN: TUNELI I ZIDOVI VISOČKIH PIRAMIDA SU VJEŠTAČKI

| 03/05/2014

visoko-piramida

Švicarac Erich Von Daniken, jedan od najpoznatijih svjetskih istraživača svjetskih misterija i pisac bestselera koji su prodati u tiražu većem od 60 miliona primjeraka, koji je protekle sedmice posjetio Bosansku dolinu piramida u Visokom, bio je fasciniran onim što je vidio.

Uz svog domaćina Semira Osmanagića, Daniken je proveo više od pet sati u obilasku Bosanske piramide Sunca i Podzemnog labirinta Ravne.

Nakon što je obišao sve lokacije kroz koje ga je proveo Osmanagić, Daniken je izjavio:

– Vrlo, vrlo sam impresioniran ovim otkrićem. Istražujem svjetske misterije već 50 godina i jako dobro znam šta je prirodno, a šta stvoreno vještačkim putem. Tuneli i zidovi su nesumnjivo vještačkog karaktera. Sekcije Bosanske piramide Sunca koje sam posjetio su prekrivene betonskim blokovima. Ne razumijem Vladu BiH koja ne daje finansijsku podršku ovom projektu i ne uloži nekoliko desetina miliona dolara u ovo otkriće. Čuo sam dosta skeptika na temu bosanskih piramida. Oni iznose različita mišljenja, ali mišljenja u nauci nemaju nikakvu težinu.

Potrebni su naučni argumenti. Ovdje su činjenice nepobitne. Tuneli postoje, oblik piramide i pravilna orijentacija prema stranama svijeta postoje. Profesor Osmanagić je pionir u svjetskim razmjerama. Ljudi kao on mijenjaju svjetsku historiju. Protiv njega su licemjeri u nauci i oni koji nemaju znanja. U svojoj karijeri se nisam sreo s misterijom kao što su prahistorijski tuneli ispod bosanskih piramida”, izjavio je Eric Von Daniken za rijetke novinare koji su pratili njegovu posjetu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daeikenov prvijenac “Sjećanje na budućnost” objavljen 1968. godine postao je svjetski uspješno štivo. Nakon njega napisao je još 18 naslova koji su prevedeni na 28 jezika i širom svijeta prodani u preko 51 milion primjeraka. Tokom zadnjih 20 godina Daniken održava predavanja diljem svijeta, a za svoj istraživački rad primio je mnoga međunarodna priznanja.

(Izvor: fokus.ba)

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.