EMIR DIZDAR NA ČELU REGIONALNE ORGANIZACIJE NAŠE STRANKE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

| 21/09/2017

Predsjedništvo Naše stranke donijelo je odluku o imenovanju Emira Dizdara na poziciju koordinatora Regionalne organizacije Naše stranke Zeničko-dobojskog kantona. Dizdar je poručio da će njegovi prioriteti biti predstavljanje ekonomskog programa i mjera zapošljavanja Naše stranke, te okupljanje poduzetnika, mladih i obrazovanih ljudi, kako bi sa kvalitetnim prijedlozima i jakim kandidatima izašli na izbore za sve nivoe vlasti 2018. godine.

„Okupljamo ljude koji ne žive od politike, svaki dan razgovaramo sa poduzetnicima. Izuzetno je važno da ponudimo izmjene propisa koji će ohrabriti zapošljavanje i nove investicije. Želim da budemo politička stranka koja se neće trošiti na nepotrebne lične sukobe i takozvana ‘politička razračunavanja’. Hajde da vidimo šta to mi možemo ponuditi kao dobro rješenje, kada se protivimo nekoj politici vladajućih stranaka, moramo javnosti odgovoriti – a što to mi nudimo kao alternativni prijedlog. Naši vijećnici i vijećnice rade ozbiljan posao u Visokom, Zenici, Varešu, izlaze na teren, predlažu inicijative koje im dostavljaju građani. Naša stranka je dobra priča, te je uspostava regionalne organizacije pokazatelj da rastemo i da ćemo dobiti povjerenje naših sugrađana naredne jeseni“, poručio je Dizdar.

„Radit ćemo i na jačanju naše organizacije u Srednjobosanskom kantonu. Prošle sedmice je Naša stranka Kiseljak bila najglasnija i sa najboljim argumentima u javnosti kada se razgovaralo o diskriminacije djece Bošnjaka-povratnika i njihovom pristupu fiskulturnoj sali. Ići ćemo u Travnik u narednom periodu, obići ćemo Srednju Bosnu. Ljudi žele promjenu, moramo ih uvjeriti zašto je svaki glas važan, i da ne smiju ostati kući na dan izbora. To možemo samo konkretnim aktivnostima, dobrim zakonima i inicijativama, te poštenim i dosljednim radom“, zaključio je Dizdar.​

Objavljeno u: Politika

Komentari zatvoreni.