“DU JU SPIK INGLIŠ” -“ŠPREHENZI DOJČ” VAŠARSKI PROSJACI

| 29/07/2017

VISOKO-PROSJACIQ

Na vašaru ima svega. Džeparoša razne vrste, prosjaka koji su se nakratko naselili u vašarske prostore. Duge prste je teško skontati, ali prosjaka sa zanatom prosjaka, ima mnogo.

Teško ih je udaljiti a da čovjek ne bude drzak. Daš jednom eto ih 5. Uigrano. U sjećanju mu je ostala privedena prosjakinja sa mapom na kojoj je skica zgrada i stanova sa oznakom stanova koji udijele ponešto. Napreduju ove mlađe prosjačke generacije. Sinoć pokušavam da otkantam djevojku koja prosi. Ona po naški,  ja šatro turista na engleskom. Kako se mala prešaltala i na savršeno tečnom engleskom ispričala istoriju bolesti za koju prikuplja sredstva? Ludilo.

Kad sam progovorio naški i pitao što taj engleski ne upotrijebi u neke bolje svrhe, dobio sam rezignaciju i odgovor tipa “nemaš ti pojma šta je biznis”. U pravu je. Od sada se pravim Rus. Znam ga dovoljno iz osnovne i srednje škole. “Nje panjimaju. Djevuška što ti  skazala?”.

Ima pravih humanitaraca, ali kako doći do njih kad je “uniformisanih” pun grad. Crveno obuci nek’ sluti na radost. Fakat ne može čovjek biti pametan.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.