BALVANIMA RAZVALILI POTOK I ZAMUTILI VODU

| 15/08/2016

visoko-radovlje1q

Stanovnici Radovlja i okolnih sela najavili su blokadu ceste za kamione JP ŠPD Zavidovići  koji izvlače drvni sortiment iz šuma na lokalitetu Džindića-Lepene i šireg rejona Kondžila. U utorak 16. avgusta od 9 do 17 sati fizičke prepreke će biti postavljene u centru MZ Radovlje „kod Lipe“.

Mještani su ogorčeni.

„Vuku balvane kilometar niz potok, čime stvaraju haos od blata koje guraju pred sobom. Trenutno su na lokalitetu koji vodi prema Rogama. Izvorište „Krečane“ su nam devastirali, sada nastavljaju sa istom praksom.“- priča nam Mirsad, mještanin koji ima i zasade maline.

Prema njegovim tvrdnjama ugroženo je oko 500 duluma pod malinom i brojni plastenici koji više ne mogu koristiti blatnjavu vodu.

Nakon drugog obilaska terena u nedjelju nismo primjetili mutnu vodu. Mještani tvrde da nakon sastanka održanog u općinskoj zgradi u petak ima nade u dogovor i da se grade brane za tzv. odmućivanje vode.

Obećano je i nasipanje puta ka Brezoviku, te završetak sječe u sektoru 23 i 24 izvorište Krečana. Puno je skepticizma kod naroda zbog dugog perioda čekanja mašina koje trebaju doći iz Vareša.

Sigurni su da u JP ŠPD Zavidovići imaju svoju priču kojem će medije uvjeriti da nema nikakvih nepravilnosti na terenu.

Ponedjeljak je radni dan. Tada će i druga strana imati šansu da iznese svoje mišljenje o kompletnom slučaju.

Do tada Odluka o barikadama za njihove kamione ostaje na snazi. Utorak od 9 do 17 sati u centru MZ Radovlje.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.