DONACIJA KNJIGA FONDACIJE BIBLIOTEKAMA I ŠKOLAMA U SARAJEVU

| 27/01/2017

Tokom januara 2017. Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramdia Sunca” je provodila akciju doniranja knjiga autora dr. Semira Osmanagića bibliotekama i školama u Sarajevu. Fondacija je registrirana za izdavačku djelatnost i dio knjiga dr. Osmanagića je objavljen kroz edicije Fondacije. Među njima su i: “Sve piramide svijeta i Bosanska dolina piramida”, “Nova arheologija: megaliti i energija Planete” i “Neočekivane arheološke lokacije Izraela i Palestine”.

Uz ove knjige, donirani set od jedanaest knjiga je sadržavao i knjigu o piramidama na engleskom, njemačkom, francuskom i češkom jeziku, kao i knjige “Svijet Maja” u izdanju “Svjetlosti”, “Misterija Anasazija” u izdanju “Šahinpašića”, te knjige na engleskom jeziku “Ancient History from behind the Veil” i “The World of Maya”.

Biblioteka Grada Sarajeva je distribuirala setove knjiga u svojih šesnaest podruznica, a na donacijama su se zahvalili i Gazi Husrevbegova bibloteka, Nacionalna i Univerzitetska biblioteka te Bošnjački institut.

U saradnji s Prosvjetno-pedagoškim zavodom, u toku je distribucija setova knjiga u svim sarajevskim osnovnim školama. Također, interes za knjige su izrazile biblioteke srednjih škola i nekoliko fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Uz knjige, biblioteke su dobile i po dva postera na kojima su prikazane korice doniranih knjiga.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.