BZK “PREPOROD” POZIVA NA PROMOCIJU KNJIGE “BATONOVE PRIČE”

| 13/02/2018

U petak, 16. februara u 19:00 sati u prostorijama BZK “Preporod” Visoko bit će održana promocija knjige „Batonove priče“. Knjiga je sastavljena od 19 priča o borcima, ratnim vojnim invalidima, Zlatnim ljiljanima, koje pokušavamo sačuvati od zaborava. To je priča o herojima rata i o herojima koji su unatoč patnji i bolu ostali ljudi na kraju i nastavili da žive dalje.

Jedan od inicijatora nastanka ove knjige je predsjednik udruženja „Baton“, Zlatni ljiljan i stopostotni ratni vojni invalid, mr.sci. Amir Ismić, a autor je Said Šteta.

Ovo je knjiga sa pričama o ljudima za koje se ne priređuju svečane sjednice, gala predstave i ne kinđure kamere koje će bilježiti svaku onu licemjernu suzu na komemoraciji. O ljudima, uglavnom težim invalidima minulog rata, koji niti jednog trenutka nisu klonuli duhom i nose samo dobrotu umjesto novčanika, tamo na lijevoj strani gdje po pravilima anatomije stanuje srce. O ljudima koji dođu i odu tiho, ostave svoja djela i onaj fini čovjeka trag na ovome svijetu.

Moderator promocije je Belma Dedić, a promotori su mr.sci. Almir Ismić kao urednik, Sinan Gluhić i mr.sci Fuad Dedić, kao junaci priča, Said Šteta kao autor. Recitatori su Ajša Luković i Amila Ismić, a za muzički dio zadužene su: Ajla i Sara Gluhić (flauta i gitara), Amina Džinalić i Nafija Ibrišimović violina.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom značajnom događaju.

BZK „Preporod“ Visoko

Objavljeno u: Kultura

Komentari zatvoreni.