BROJNI TURISTI SVJEDOČE DA JE VISOKO POSTALO TURISTIČKA DESTINACIJA

| 16/05/2018

I proteklih nekoliko dana u Visokom je primjetan veliki broj posjetilaca koji su odlučili provesti slobodno vrijeme u našem gradu i posjetiti arheološke i turističke destinacije.

Takođe, i mnogobrojni Visočani biraju lokalitet parka Ravne 2 za mjesto odmora i opuštanja.

Na ulazima u tunele prethodnih dana su velike gužve, a organizirane grupe turista iz brojnih zemalja svijeta, čekale su svoj red za ulazak u prostor Prahistorijskog kompleksa tunela Ravne.

I trgovci suvenirima zadovoljno su trljali rukama, jer pravi početak sezone, te sve brojnije posjete, čine da živne i ovaj dio kompleksa.

Na arheološkim lokacijama Fondacije su prisutni i novi vodiči, skupina od njih desetak, koji uspješno prošli obuku, a osmijesi na njihovim licima, te zadovoljne grupe gostiju prilikom izlaska iz tunela, kazuju da je Fondacija sasvim sigurno, napravila pravi potez.

Pozitivna energija, mir i ljubav, nastavlja da se širi iz srca Bosne, iz Visokog, a pozitivne priče i slike odlaze širom svijeta. Slike prepunih lokacija na kojima radi Fondacija u narednom periodu bi trebale postati svakodnevnica, posebno ako se zna da nas tek očekuje onaj glavni dio sezone, a uskoro u Visoko stižu i prve grupe volontera, koje će i ove godine učestvovati u „Ekspediciji na bosanske piramide s volontiranjem“, te na taj način dati svoj doprinos projektu i ugraditi sebe u historiju.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.