BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 17.5.2018. GODINE

| 18/05/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 17.5.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta 1 saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo neutvrđen stepen povreda dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 57 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 19 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i Alije Izetbegovića, te područja Šarenih Hanova u Moštru.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.