BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 14.5.2018. GODINE

| 15/05/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 14.5.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo nasilja u porodici (član 222. KZ FBIH).
  2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.
  3. Nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 32 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 14 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (5 vozača), upravljanje vozilom pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja, upravljanje neregistrovanim vozilom, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje zaštitne kacige, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i Alije Izetbegovića, te područja Šarenih Hanova u Moštru.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.