BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 9.12.2017. GODINE

| 10/12/2017

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 9.12.2017. godine:

  1. Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge (član 239. KZ FBIH).
  2. Evidentirano je jedno narušavanja javnog reda i mira učestvovanjem u tuči.
  3. Na području PS Visoko dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 25 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 7 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, tri lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju (Nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, nastavit će se sa redovnom kontrolom saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.