BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 19.1.2018. GODINE

| 20/01/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 19.1.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga (član 239. KZ FBIH)
  2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica pri vršenju službe.
  3. Prijavljene su dvije saobraćajne nezgode u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 44 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 12 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod uticajem alkohola (3 vozača), upravljanje vozilom pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja (1 vozač), tehnička neispravnost vozila (3 vozača), nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme, prekoračenje brzine i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u periodu od 22.1.2018. godine do 5.2.2018. godine vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i poštivanja obaveza vozača prema pješacima.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.