BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 13.12.2017.

| 14/12/2017

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 13.12.2017. godine :

  1. Na području PS Visoko prijavljena su dva krivična djela teške    krađe ( član 287. KZ FBIH).
  2. Nije bilo prijavljenih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Dogodila se jedna  saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede a na vozilu nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 30 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 8 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za  prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, nepropisno parkiranje, prekoračenje dozvoljene brzine, neposjedovanje potrebne opreme i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, nastavit će se sa redovnom kontrolom saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

S poštovanjem.                                                              

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.