BILTEN AKTIVNOSTI PS VISOKO ZA DAN 10.2.2018. GODINE

| 11/02/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 10.2.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga (član 239. KZ FBIH).
  2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom od strane jednog lica.
  3. Nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 44 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 18 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (6 vozača), prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su tri asistencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također, u dane vikenda vršit će se kontrola vozača motornih vozila koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.