BILTEN AKTIVNOSTI POLICIJSKE STANICE VISOKO ZA DAN 9.7.2018. GODINE

| 10/07/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 9.7.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela: krađa (član 286. KZ FBIH) i teška krađa (član 287. KZ FBIH).
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 2 saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 25 vozača i vozilo kojom prilikom su uručili ukupno 7 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (3 vozača), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.