BILTEN AKTIVNOSTI POLICIJSKE STANICE VISOKO ZA DAN 15.9.2018. GODINE

| 16/09/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 15.9.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela i to: Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge te Teška tjelesna povreda.
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i
  3. Nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 35 vozača i vozila kojom prilikom su uručili 13 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez važeće registracije, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.