BILTEN AKTIVNOSTI POLICIJSKE STANICE VISOKO ZA DAN 15.4.2018.

| 16/04/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 15.04.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira namjernim paljenjem sekundarnih sirovina u dvorištu.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta 1 saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica  dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 27 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 10 prekršajnih Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (4 vozača), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje zaštitne kacige, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

U narednom periodu policijski službenici ove PS će vršiti planske kontrole vozača lahkih moticikala, mopeda i motocikala te korištenja zaštitne kacige za vrijeme upravljanja navedenim  vozilima.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.