BILTEN AKTIVNOSTI POLICIJSKE STANICE VISOKO ZA DAN 13.2.2018.

| 14/02/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 13.02.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su ukupno tri krivična djela, jedno krivično djelo “Posjedovanje opojne droge” (član 239. KZ FBIH) i dva krivična djela “Krađa” (član 286. KZ FBIH).
  2. Na području PS Visoko nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 44 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 28 prekršajnih Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje nerigistrovanim vozilom, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je pet intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.