U BIJELOJ DŽAMIJI PODIJELJENI KUR’ANI MLADIM POLAZNICIMA MEKTEBSKE NASTAVE

| 29/03/2017

Visočka Bijela džamija je proteklog vikenda, tačnije u nedjelju, 26.03.2017. godine,  probeharala najljepšim bojama i u njoj se osjetio najljepši miris – miris Kur’ana. Mnogobrojni mladi polaznici mektebske nastave sa područja Medžlisa islamske zajednice Visoko, u toku ove mektebske godine završili su sufaru i počeli učiti u Kur’anu.

Po peti put je u odličnoj organizaciji od strane Medžlisa IZ Visoko upriličena manifestacija dodjele Kur’ana svima njima. Bila je milina vidjeti svu tu mladost na jednom mjestu razdraganu što su dočekali taj dan.

Na početku manifestacije prisutnim se obratio glavni imam Ibrahim ef. Hadžić, koji je uz čestitke istakao značaj ovog velikog uspjeha naše omladine.

Poseban doživljaj je bio osjetiti radost djece, roditelja i džematlija koji su prisustvovali ovoj svečanosti i koji nisu krili zadovoljstvo i sreću.

Čestitamo svim našim mladim vrijednim sugrađanima, kao i njihovim roditeljima i učiteljima, uz želju da se ova izuzetna tradicija nastavi i u narednim godinama.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE KLIKOM NA LINK

Foto: Sabahudin Čehajić

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.