BAZAR USPIO- MOŠTRANI I RAJA ZA ČISTU DESETKU

| 09/02/2018

Bazar uspio, sasvim pristojna količina novca skupljena ispred Islamskog centra u Hanovima. Sa samo jednog stola gdje je Adha Halilović prodavala pite i kolače iz vlastite kućne radinosti, skupljeno je malo više od 500 maraka. Konačan iznos obećali su javiti Mirzeta Isljami i saradnici. Na bazaru viđena i predstavnica kantonalne vlasti Meldina Ugarak, što znači da se ovoj humanitarnoj akciji dao dodatni vjetar u leđa.

Što se fotografija tiče prije mene je kamerom bilježio “najoštrije pero Kalića i Džindića”, poznatiji kao Senad Goralija, a poslao je par fotki i Ensad Halilović.

U nastavku izvještaj “oštrog pera iz Kalića”:

U avliji Islamskog centra Hanovi u D. Moštru priređen bazar za pomoć u liječenju Melike Berhamović

U organizaciji OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ D. Moštre uz podršku Udruženja invalidnih i oboljelih osoba Blažuj – Sarajeva, te velikog broja dobronamjernih građana u avliji IC u Hanovima priređen je bazar za prodaju raznih artikala u cilju prikupljanja potrebnih 65 000 eura za liječenje Melke Berhamović .

U ugodnom ambijentu i lijepom vremenu ovog devetog februarskog dana zadovoljstvo je bilo prisustvovati ovom bazaru sa jako dobrom ponudom kako prehrambenih artikala, raznih poslastica, tekstila, tehnike do ručnih radova i igrački koje za ovu priliku donesoše vrijedni građani.

Posebna atrakcija za malu raju bio je nastup animatora Miki Mausa i Mikice koji su plijenili pažnju, a slikanje s njima također je išlo u kasu za liječenje Melike.

Organizatori se zahvaljuju svima koji dadoše doprinos u organizaciji ali i kupovinom ponuđenih atrikala pomažu liječenje Melike.

Vaše priloge i pomoć još uvijek možete dostavljati na određenim mjestima u kase ili pozivom na broj telefona : 090 292- 044 i donirate 3,00 KM.

Od samog početka akcije u prikupljanju pomoći za Meliku posebno se ističe Mirzeta Isljami Frizerski salon Ajsa koja neumorno radi, povezuje, organizuje i svaku aktivnost dovodi do savršenstva.

Foto by

Senad Goralija

Hanovi; 09.02.2018. god

Fotografije ViPromo portala, Oštrog pera iz Kalića i Ensada Halilovića pogledajte klikom OVDJE.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.