BAHATOST I SUJETA SU ODAVNO VISOČKI ZAŠTITNI ZNAK

| 24/08/2018

Miruh oktobarskih izbora sve jače i jače se širi čaršijom. U vaktu kada je bar malo pripeklo čovjeku se učini da socijala i crnjaci poklopiše i ono malo vidljive pozitive. Sve kontaš agoniji stiže kraj, a agonija zasjela na vrh Visočice do koje baš treba kondicije. Većina ljudi je nejma. Moj Hejlaga, sve teže pronaći insana, a zombija pun kufer. Ubila ih kriza i samo koračaju sa pogledom u prazno. Niđe lica, a niđe ni suštine.

Samo borba za golo preživljavanje. K’o onaj OPSTANAK, serija za djecu birvaktile. Opstanak za nehajvansku vrstu. Diogen je svijećom meščini tražio ljude. Sada svijećom treba naći sve vrste sažaljenja, stručno rečeno empatije, emociju dobru finu, povjerenje, plemenitost…

Za omladinu i onu zreliju omladinu: “Krajnji je vakat za bijeg put Evrope! Možda svi vozovi utekli nisu.” Smjestiti Visoko, čaršiju, mahalu, selo, sokake i uspomene u srce i VOZDRA.

Ostali će suočiti sa novim krugovima političko-izbornog pakla gdje isti ili presvučeni kolo vode. Ništa im niko moći neće. BAHATOST I SUJETA su odavno visočki zaštitni znak.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.