ALEJA SUVENIRNICA BIT ĆE JOŠ BLIŽA I PRISTUPAČNIJA POSJETIOCIMA

| 10/07/2018

Vrijedni radnici i uposlenici Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, svakodnevno uređuju brojne lokacije na kojima Fondacija vrši istraživanja, kao i lokacije koje obilaze brojni gosti iz cijelog svijeta. Ovog četvrtka (05.juli, 2018.) akcent je bio na dijelu iznad ulaza u Prahistorijski kompleks tunela Ravne, a radi se na čišćenju i uređenju šumskog dijela.

Radnici uređuju i grade nove stepenice kao i novi prilazni put koji će u budućnosti spajati Arheološko – turistički park „Ravne 2“ s mjestom na kojem se nalaze suvenirnice. Na ovaj način će svi posjetioci parka moći, direktno iz parka „Ravne 2“, doći ispred brojnih suvenirnica. Spajanjem parka i dijela gdje se nalaze suvenirnice, najviše bi trebali dobiti upravo ljudi koji rade u suvenirnicama i kućicama u ovom dijelu Ravana.

– Jako smo zadovoljni ovime što se radi, pošto smo trenutno u nekom periodu adaptacije i privikavanja na novu lokaciju suvenirnica. Na ovaj način će i naša prodajna mjesta biti mnogo otvorenija i dostupnija brojnim posjetiteljima  – kazali su nam zadovoljni vlasnici suvenirnica na Ravnama.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.