ADHA HALILOVIĆ- NISKA ĐERDANA RAMAZANSKIH PRIČA

| 17/05/2018

Ramazanski đerdan laganih pričica ne bi bio potpun da se u njega ne naniže i jedna objavljena, a malo adaptirana priča od prije par mjeseci. Mnogima će dobro doći.

Adha Halilović je 26-ogodisnja supruga, majka trogodišnje djevojčice. Uskoro i diplomirana profesorica Bosanskog jezika i književnosti (možda bez ovog uskoro). Pored svih obaveza, fakulteta i ostalog, posebno mjesto u njenom srcu zauzima kuhinja te kulinarstvo. Taj talenat je naslijedila od svoje rahmetli majke, koja joj je ljubav prema kuhinji, u amanet ostavila…

Obzirom da nema posla u njenoj struci, te kako ne bi trpjela njena porodica stalnu odsutnost od kuće, odlučila je svoj hobi pretvoriti u samostalan biznis, te se odlučila na posao od kuće.

“Dok živim ja, živjet će i moja ljubav prema kulinarstvu. Jednostavno živjet će moja mama, jer sve to dugujem njoj. Solidno mogu zaraditi, kao što ste imali priliku vidjeti, osvjetlala sam obraz kod svojih mušterija. Broj narudžbi iz dana u dan raste.”- rekla nam je Adha, kraljica bosanskih jela.

Raja naručuje sve i za svaku priliku. U zadnje vrijeme dobro idu rolovane hurmašice i mantije i naravno baklave.

Tajne recepture ne otkriva. Veli da sve radi sa ljubavlju. Velika podrška su joj muž Ensad, inače glavni degustator i kćerkica Iman. Kad se ljubav utrostruči nema jela koje ne uspije. Možda malo trpi Ensadova kilaža.

Za narudžbe je najbolje potražiti na FB stranici. Ako Vam obeća, znajte da će ispoštovati i kvalitet i rokove.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.