ZOVKO: VELIKI RESPEKT ZA RK „MAGLAJ“, NEĆE NAM BITI LAKO

| 23/11/2017

Rukometaši visočke „Bosne Centrotrans“ u 8. kolu Premijer lige BiH doživjeli su poraz u Banjoj Luci od „Borca“ sa 27:28, a trener Dragan Zovko kaže da i dalje žali zbog tog poraza.

– I dalje mi je žao što nismo ostvarili pozitivan rezultat, barem remi, jer smo sami krivi. Prvi dio utakmice nismo igrali ono što smo dogovorili i to nam se ne smije dešavati. To je sada prošlost, ali je realno da smo mogli bolje proći. Imali smo svoju šansu, ne zato jer podcjenjujem Borac,, nego što je bio protivnik pobjedljiva ekipa. Još ne mogu sebi da dođem, kaže Zovko, čiji tim sutra od 20 sati u KSC „Mladost“ u Visokom dočekuje „Maglaj“.

– „Maglaj“ je napravio veliki posao i dalje pravi ono što treba. Nemaju ambicija da budu u top 3, ali rade konstantno. Trener Mašo Obralić to fino radi i ima rukomet u malom prstu. „Maglaj“ igra disciplinovano, nisu najbrži ni najjači, ali od svih ekipa u BiH su najdisciplinovaniji. Zna se ko šta radi i svaki napad je najavljen. Bit će to za nas to jako nezgodan protivnik. Oni nemaju ovdje šta da izgube i doći će rasterećeno, rekao je Zovko i dodao:

– Svaka utakmica je jedno novo dokazivanje i šansa da s ovom ekipom pošaljemo poruku navijačima. Ne slažem se s nekim opservatorima da ekipa igra toplo-hladno, nego igramo sve bolje i bolje. U ovom prvenstvu ima dosta zanimljivih utakmica. Mnogo respektujem „Maglaj“ jer imaju odličnog trenera, koji pokušava sve varijante tokom meča. Nadam se pobjedi, dobroj borbi, želim da igrači shvate da nema lagane pobjede.

Trener Visočana pozvao je i navijače da dođu u što većem broju.

– Nadam se da će biti i naših vjernih navijača, koji podržavaju naš projekat, a rezultati će doći ako se u glavama budemo ponašali profesionalno i vjerujem da možemo uspjeti, zaključio je Zovko.

Objavljeno u: Sport

Komentari zatvoreni.