VODA SA IZVORA U SELU KONDŽILO LIJEČI ANEMIJU

| 26/01/2017

O ljekovitim vodama u okolini Visokog pisao sam nedavno, pa se raja koja je popravila zdravlje uz konzumaciju vode sa izvora “Capariš” na starom putu za Uvoriće kod nekadašnjeg bazena, potrudila da razmijeni saznanja o izvorima na teritoriji visočke općine koji također mogu pomoći kad ljudima zakaže krvna slika.

Dakle, vrijeme je da preporučimo vodu sa česme iz Kondžila koju je prema kazivanju kolege Senada Goralije izgradio rahmetli Zuhdija Bajric 1987. godine.
Znači ako vas prati neprestani umor i zadihanost tokom obavljanja lakših poslova, možda vam organizmu nedostaje željeza koje potpomaže proizvodnju hemoglobima smještenog u crvenim krvnim zrncima zaslužnim za prenos kiseonika.
Ako vas muči manjak koncentarcije, potištenost, bezvoljnost, ne bi bilo loše provjeriti krvnu sliku i stanje sa željezom.
Blijeda koža, lomljivi nokti, bolovi u mišićima, česte upale i prehlade često su uzrokovane anemijom.

Primjer za vodu u Kondžilu ili dokaz da pomaže kod nedostatka željeza u krvi je gospođa koja je razočarana nalazima objasnila jednoj staroj nani o kakvom se problemu radi.
Nana je uputila da pije vodu sa izvora u Kondžilu i nakon narednog pregleda doktori su bili prijatno iznenađeni. Priča 100% provjerena. Za ovu imam i svjedoke.

Dakle, prvo doktor, pa onda dodatno liječenje uz izvor u Kondžilu. Obratite pažnju na crvenilo sa korita na fotografiji. Čist dokaz da ima željeza koje je potrebno organizmu.

Uskoro se očekuje biološko bakterijska i hemijska analiza koju su mještani naručili da budu sigurni od eventualnih štetnih bakterija koje se pored željeza mogu nalaziti u vodi. Voda dotječe između dva nepristupačna brda, pa ipak potrebno je dodatno provjeriti sve sastojke zbog recimo neplanske sječe ili divljih deponija.

U Visočkoj nahiji se ne spominje ova voda nego drugi izvori u Radovlju. Studenac pomaže kod epilepsije, a Kapavac kod bolesti očiju. Dok ne provjerim sa mještanima, za ova dva ne mogu ništa tvrditi. Riječ je o podacima iz knjige “Visočka nahija”.

Izvor se nalazi iznad stare škole u Kondžilu, a ako zapne potraga, neće mi biti mrsko da vas odvedem po tu ljekovitu vodu. Javite mi se na FB (Sinisa Subotic).

Fotografije i dio informacija za tekst: Senad Goralija

Priču o vodi koja liječi štitnu žlijezdu pročitajte klikom OVDJE.

PREPORUKE ČITALACA: Džemal Hašimović(bioenergičar)Potvrđujem ovu priču pošto su mi iz mnogih dijelova pa slobodno mogu reći iz cijele BIH dolazili ljudi na tretman Bioenergije i mnogi su me pitali za vodu u Kondžilu na autobuskoj stanici.Ko god me pitao rekao sam i preporučio je i svi koji su je koristili imali su pozitivan efekat. Tu sam vodu nosio i u Njemačku i Hrvatsku i drago mi je da je došao red da je neko spomene čak su pretpostavke da je ta njena ljekovitost usporediva sa vodom sa GUBERA IZ SREBRENICE. Probajte, nećete se pokajati.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.