VISPAK SLAVI 46. ROĐENDAN

| 07/04/2018

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. Visoko i njen najpoznatiji brend Zlatna džezva danas, 7. aprila, podjelom prigodnih poklona u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci obilježila je 46 godina postojanja i uspješnog poslovanja. Tim povodom Vispak je brendirao tramvaj i autobuse u kojima se korisnicima javnog prijevoza dijelio privjesak “Džezvenko”, te Vispakovi proizvodi Tako–Lako juha, Club čokoladica, itd.

Vispak je osnovan 1972. kao dio uspješnog trgovačkog preduzeća Velepromet. Prvobitni cilj je bio da se ta nova firma bavi preradom i pakovanjem kafe i tako uzme mali dio BH tršišta, kojim su suvereno vladale trgovačke kuće iz republika ex- Jugoslavije. Zahvaljujući trgovačkoj vještini i tradicionalnoj sposobnosti ljudi iz ovog malog grada, novi brend iz Visokog je vrlo brzo, postao prepoznatljiv i izvan Bosne i Hercegovine, upravo po prženoj i mljevenoj kafi „ZLATNA DŽEZVA“.

Vispak danas zapošljava 150 radnika, od kojih 40 sa visokom stručnom spremom, i izvozi u 28 zemalja svijeta na četiri kontinenta. Vispak je vlasnik tri certifikata za sigurnost hrane i upravljanje kvalitetom: ISO 9001:2008, HACCP i HALAL. Kompanija je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda tako što je 2004. godine zajedno ispečena, i sa građanim Mostara, popijena kafa iz najveće džezve na svijetu.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.