banner ad

U VISOKOM ODRŽANO 7. FEDERALNO PRVENSTVO AEROMODELARA U KATEGORIJI D1 SOBNI MODELI

| 05/04/2016

am-7

Uspješno je održano još jedno Federalno prvenstvo u sobnim modelima D1 u subotu 02. aprila, u sportskoj sali MSŠ Hazim Šabanović Visoko.

Učešće su uzela 32 takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji iz 5 klubova raspoređenih u 13 ekipa. Najuspješniji junior bio je Faruk Burić iz AK „Izet Kurtalić“ Visoko sa 618 osvojenih bodova, a najuspješniji senior, već tradicionalno, Vjenčeslav-Braco Kukić iz AK „Sarajevo“ sa 1053 osvojena boda i ujedno najdužim ostvarenim trajanjem leta od 550 sekundi!

U ekipnoj konkurenciji najuspješnija juniorska ekipa bila je AK „Izet Kurtalić“ 3 (Ajša Borovina, Emina Limo i Faruk Čabaravdić) sa osvojena 1464 boda ujedno osvojivši i 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji, dok je u seniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila ekipa AK „Sarajevo“ 3 (Vjenčeslav Kukić, Emir Omerović i Esad Avdić) sa osvojenih 2085 bodova.

Iz našeg aeroklub značajne rezultate su osvojili još Ajša Borovina, 2. mjesto, i Muhamed Čabaravdić, 3. mjesto u juniorskoj konkurenciji, te Tarik Jusufbašić, 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji. Ekipno ekipa AK „Izet Kurtalić“ 1 (Faruk, Burić, Muhamed Čabaravdić i Bakir Limo) je osvojila 3. mjesto u juniorskoj konkurenciji.

Za 14 dana slijedi nastup na Prvenstvu BiH i Kupu grada Zenice 2016 u Zenici u organizaciji AK „Zenica“, te u drugoj polovini takmičarske sezone i nastup na Otvorenom prvenstvu Sarajeva 2016 u organizaciji Kantonalnog vazduhoplovnog saveza Sarajevo.

FOTOGRAFIJE SA ODRŽANOG PRVENSTVA POGLEDAJTE KLIKOM NA LINK

Objavljeno u: Sport

Komentari zatvoreni.