U VISOKOM ODRŽAN MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR “PIRAMIDA CUP”

| 14/08/2017

U Visokom je u četvrtak i petak odigran Međunarodni rukometni turnir “Piramida Cup” u rukometu i mini rukometu.

Turnir u velikom rukometu je ponudio sadržajne i uzbudljive mečeve koji su obilovali virtuoznostima mladih rukometnih nada.

Muške ekipe su nastupile u kategoriji igrača 2001. godišta i mlađi, a učestvovalo je ukupno pet ekipa: RK „Bosna“ Visoko, RK „Sedmerac“ Sarajevo, RK „Vitez“, RK „Speed“ Gradačac i RK “Filip Vardar” Prilep (Makedonija).

Prvo mjesto osvojila je domaća ekipa RK „Bosna“ Visoko, drugo mjesto zauzela je ekipa „Sedmerca“ iz Sarajeva, dok je trećeplasirana u konačnici bila ekipa „Speeda“ iz Gradačca.

Najbolji strijelac turnira je Harun Sirčo – RK „Bosna“, najbolji igrač je Halil Udvinčić – RK „Speed“, dok je titula najboljeg golmana pripala Đenanu Musiću iz ekipe „Sedmerca“.

Djevojčice su nastupile u dvije starosne kategorije: godišta 2001. i mlađe i godišta 2003. i mlađe, a učestvovalo je ukupno šest ekipa: ŽRK „Bosna“ Visoko, ŽRK „Vitez“, ŽRK „Posušje“, ŽRK „Zrinjski“ Mostar, ŽRK „Jerkovac“ Metković (Hrvatska) i ŽRK „Zeta“ Podgorica (Crna Gora).

U obje starosne kategorije bilo je veoma neizvjesno do posljednjeg susreta, a u kategoriji 2001. godišta i mlađe, prvo mjesto osvojila je domaća ekipa ŽRK „Bosna“ Visoko. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Viteza“, a treće ŽRK „Zrinjski“ iz Mostara.

Najuspješnija po broju postignutih golova na turniru bila je rukometašica „Bosne“ Melika Redžić, dok je za najboljeg golmana proglašena rukometašica „Zrinjskog“ Gabriela Lese.

U kategoriji 2003. godišta i mlađe, prvo mjesto pripalo je crnogorskoj „Zeti“ iz Podgorice, drugo mjesto osvojila je ekipa „Jerkovca“ iz Metkovića, a domaće rukometašice „Bosne“ na kraju su bile trećeplasirane.

Najefikasnija igračica turnira je rukometašica „Zete“ Nada Micevski, njena klupska kolegica Bojana Krkotić je najbolji golman, a najbolja igračica na turniru u ovoj starosnoj kategoriji je iz ekipe „Jerkovca“ Marta Vidović.

Na turniru u mini-rukometu poredak je bio sljedeći:

2006. godišta – 1. mjesto ŠR BL – Banja Luka, 2. ŠR Izviđać Ljubuški 3. ŽRK ZETA Podgorica

2007. godišta – 1. Izviđač, 2. RŠ BHA, 3. ŠR Bijeljina

2008. godišta – 1. ŠR BL, 2. RŠ BHA i 3. Izviđač

U mini-rukometu vrlozapažene nastupe je imala domaća ekipa RŠ BHA, koja je još jednom pokazala da ima vrlo dobar rad sa mladim talentima, koji će u budućnosti sigurno imati zapaženu ulogu na rukometnim terenima.

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.