VISOČKI TAKSISTI PROTESTOVALI ZBOG „DIVLJIH“ PREVOZNIKA

| 13/12/2012

Članovi Udruženja taksista „VUT“ Visoko danas su na Sebilju održali protestni skup, a povod današnjeg okupljanja taksista jeste ukazivanje na sve veće probleme bespravnog prevoza putnika na području naše općine, odnosno sve veći broj onih koji rade na crno.

„Suočeni smo sa sve većom pojavom lica koja obavljaju bespravan prevoz i kojih u ovom momentu na području visočke općine ima višestruki broj. Legalni organi vlasti, inspekcija i policija nažalost ne daju dovoljno ozbiljnosti i pažnje u rješavanju ovog problema nas taksista“, kazao je Izet Lemeš, predsjednik UO Udruženjataksista „VUT“ Visoko.

Ukoliko se u dogledno vrijeme ništa ne učini na suzbijanju nelegalnog rada visočki taksisti će biti primorani da rade i nelegalno, što znači privremena odjava djelatnosti, a to naravno povlači neplaćanje obaveza i rad na crno.

„Treba da znate da cemo doći u situaciju da nećemo moći kontrolisati nezadovoljstvo naših taksista koji su na rubu strpljenja i egzistencije, pa bi zbog situacije u kojoj se nalaze mogli reagovati nepredviđeno, pa možda čak i sami početi rješavati probleme nelegalnog prevoza“, istakao je Lemeš.

Danas su u 12 sati i u ostalim gradovima ZDK proteste organizovali nezadovoljni taksisti koji žele stati u kraj „divljim“ prevoznicima.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.