banner ad

VISOČKI STRIJELCI NASTUPILI U SLOVENIJI

| 11/01/2017

Streljački klub ” Visoko” je nastupio na međunarodnim turnirima u streljaštvu 21. Pokal Trzina 2017 i 21. Skirca Borisa Paternosta koji su se održali 7. i 8. januara 2017. godine u Trzinu (Slovenija).

Ovo dvodnevno takmičenje je određeno od strane Streljačkog saveza BiH kao kvalifikaciono za izbor reprezentacije koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu u martu 2017.godine u Mariboru (Slovenija). Ekipa visočkih pištoljaša zauzela je izvrsno 4. mjesto sa istim rezultatom kao i trećeplasirana ekipa, ali su nažalost imali manji broj “unutrašnjih centara”.

Visočki takmičar Nihad Džino se plasirao na 10.mjesto u disciplini zračni pištolj i svojim rezultatom od 564 kruga ispunio kvalifikacionu normu za nastup za EP.

Mešanović Belmin je u novembru 2016. na turniru u Splitu (Hrvatska) također ispunio kvalifikacionu normu sa 569 krugova, te će zajedno sa Nihadom Džinom i Sadžak Adnanom iz SK “Geofon” Teslić biti najozbiljniji kandidati za nastup na Evropskom prvenstvu. Konačan izbor reprezentacije će se izvršiti krajem januara 2017.godine.

SK”Visoko” Visoko

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.