banner ad

VISOČKI DUKAT: NAHLA OSMANBEGOVIĆ – NAJBOLJI STUDENT MAŠINSKOG FAKULTETA UNSA

| 09/11/2016

nahla-osmanbegovic

Biti najbolji od najboljih, svojim trudom i zalaganjem već u studentskim danima zasjati, ostvariti ono što mnogima zvuči nemoguće – ova mlada Visočanka je to uspjela. Nahla Osmanbegović, dobitnica Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za prvi i drugi ciklus studija, nedavno je proglašena i najboljim studentom Mašinskog fakulteta UNSA. Tim povodom razgovarali smo sa ovom našom uspješnom sugrađankom.

„Završila sam osnovnu školu “Mula Mustafa Bašeskija” u Donjem Moštru, te Gimnaziju “Visoko” u Visokom. Prvi i drugi ciklus studija završavam na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Na svečanoj promociji diplomanata i magistranata UNSA održanoj 5.11.2016. odlikovana sam Zlatnom značkom Univerziteta u Sarajevu za prvi i drugi ciklus studija i proglašena najboljim studentom Mašinskog fakulteta“, kratkom, ali već sada izuzetno bogatom, biografijom započela je svoju priču mlada i uspješna Nahla.

Imamo samo ono što nosimo u sebi. Danas, sutra, zauvijek. Takve stvari nam ne može uzeti niko, niti takve stvari mogu postati beznačajne. U svijetu kakvom sada živimo, obrazovanje ponekad predstavlja apsurd, ali ono što naučimo je zauvijek naše. Nahla ističe: Ja sam samo željela da na što bolji način usvojim i razumijem fakultetsko gradivo jer je to preduslov za odgovorno, stručno i savjesno obavljanje budućeg posla po završetku studija. Ispravnim postupcima i odlukama u sadašnjosti se kreira osnova za uspjeh u budućnosti.

Na pitanje ko je bio najveća njena podrška, te da li je ikada nailazila na predrasude i ljubomoru, Nahla je odgovorila: Najveća podrška je uvijek porodica. Međutim, još jedna pozitivna stvar u ovoj priči jeste to što mi je i okolina uvijek pružala razumijevanje i podršku.

„Vjerovatno zvuči kao kliše, ali ono što sam shvatila tokom studiranja jeste to da je najvažnije učiti i raditi ono što vas zaista interesuje i usrećuje. U teškim situacijama je vrlo važno imati podršku porodice i prijatelja, te motivaciju i želju da stignete do jasno postavljenog cilja“, završava svoju priču ZLATNI STUDENT iz našeg grada.

Nahla postiže ono što je u njenoj moći, a obaveza svih nas je da Nahlu i sve druge visočke talente po svaku cijenu zadržimo u Visokom. Jer obrazovana i uspješna omladina je nešto najvrijednije što Visoko ima.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.