banner ad

(VIDEO): OBJAVLJEN TRAILER ZA FILM “IDENTITET”

| 04/01/2017

Objavljen je zvanični trailer zadugometražni film”Identitet.”

Radnja filma smještena je u 60 godina života čovjeka koji je kao beba ostavljen od majke i odrastao sa bakom. U nadi za boljim životom ’80-tih iz rodne Belgije otisnuo se u Hrvatsku gdje je tokom ratnih ’90-tih u okolini Vukovara izgubio cijelu porodicu. Kada je ostao sam, pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu i pridružio se jedinici za posebne namjene Armije RBiH. Iako je nekoliko puta ranjavan, ipak je pokazao istinski patriotizam, nije htio da napusti armiju i služio je do Daytonskog Mirovnog Sporazuma 1995.

Nakon što je demobilisan, činilo se da je pronašao svoj novi dom, međutim, zbog sistema kako međunarodne tako i domaće birokratije, posljednjih 21 godinu provodi u šupi bez ikakva primanja, bez važeće lične karte i ograničen kretanjem na malom prostoru.

Godinama je umjesto za odlikovanja koje je zaslužio tokom rata, borio se za svoja temeljna ljudska prava, prije svega prava da živi kao čovjek.

U rekonstrukciji događaja docu-drame režisera Mirsada Ademovića, glavne uloge igraju; Hase Žunić, Dejan Samardžić i Adi Škaljić, u sadržaju drame slijede; Jean Marie Nicolas, Selima Islamović, Nermin Lapandić, Mujo Hajdar, Alija Varmaz, Avdo Subašić, Salko Bukvarević, Ešref Bajrektarević i drugi.

Film je sniman na području Sarajeva, Konjica, cazinske Krajine, Hadžića i Kiseljaka. Film će premijerno biti predstavljen sarajevskoj publiciu februaru 2017.a nakon 7 dana i publici u Cazinu. Pored Sarajeva i Cazina, film će tokom 2017. godine biti predstavljen i publici u Dublinu, Rimu, Budimpešti, Londonu i Amsterdamu.

Objavljeno u: Hronika, Kultura

Komentari zatvoreni.