VETERANI RK “BOSNA” ZAUZELI 4. MJESTO NA TURNIRU “SRCE BOSNE”

| 16/04/2018

Na Međunarodnom rukometnom turniru za Veterane “SRCE BOSNE” koji se održavao na Vlašiću u periodu 12-14.04.2018. godine učestvovale su ekipe iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

Nakon tri dana igranja po grupama i utakmica za plasman RK “Bosna-Veterani” Visoko zauzeli su 4. mjesto u konkurenciji 22 ekipe.

U grupnoj fazi pobijeđena je ekipa VRK “Perspektiva” Slovenija rezultatom 9:4, istim rezultatom je pobijeđena ekipa VRK “Vodice”Hrvatska. U utakmici koja je odlučivala za ulazak u finale Veterani Bosne su se sastali sa ekipom VRK “Opuzen” Hrvatska u regularnom toku utakmica je završena rezultatom 5:5 nakon čega se pristupilo izvođenju sedneraca gdje su nažalost Veterani Opuzena bili uspješniji i sa ukupnim rezultatom 7:6 su prošli u finalno takmičenje gdje su osvojili 1. mjesto, nakon što su pobijedili VRK “Otpisani” iz Metkovića i odigrali neriješeno sa VRK “Zadar” Zadar.

Veterani Bosne Visoko su proveli izuzetna četiri dana na Vlašiću gdje su se sreli sa mnogim starim prijateljima i gdje su podijeljene stare uspomene iz vremena dok se aktivno igrao rukomet. Veterani Bosne se zahvaljuju domaćinu turnira VRK “Travnik” Travnik na izuzetnom gostoprimstvu i ljubaznosti.

Daljnje aktivnosti RK “Bosna-Veterani” Visoko su odlazak na turnir kod sportskih prijatelja u Tuzlu u periodu 22-24.06.2018. godine.

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.