banner ad

U AKCIJI DARIVANJA KRVI U VISOKOM PRIKUPLJENO 110 DOZA DRAGOCJENE TEKUĆINE

| 28/03/2013

U prostorijama visočkog Crvenog križa na Sebilju, danas je uspješno realizovana još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 110 doza.

visoko-panorama

“Moram napomenuti da smo mi danas obezbijedili 70 paketa za dobrovoljne davaoce krvi, znamo svi u kakvoj je situaciji današnje društvo i mnogi dolaze zbog paketa. Po prvi put se dešava da dolazi neko za dijalizu da mu treba krv i to do sada nije bilo, dakle velika je kriza i nestašica krvi. Zahvaljujem se onima koji su pomogli i donirali krv, a ja ću već sutra tražiti još 50 paketa za ove kojima nismo obezbijedili a dali su krv. Pozivam sve koji mogu da pomognu da se uključe u ovu akciju, ne samo da pomognu paketima i novčanim sredstvima nego i sljedeći put da se uključe u davalaštvo krvi, pogotovo molim mlade da se uključe u akciu darivanja krvi”, riječi su Muhameda Alimanovića, sekretara Crvenog križa općine Visoko.

Neka i ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi bude poziv svima koji mogu da daruju dragocijenu tekućinu neophodnu za liječenje naših pacijenata u bolnicama u Zenici i Sarajevu.

 

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.