banner ad

DOK TRAJU VISOČKE ZIMSKE RADOSTI: RADOST JE I POMOĆI DJECI OBOLJELOJ OD RAKA

| 20/12/2016

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ osnovali su roditelji djece liječene od raka kako bi ostali na okupu i poslije izlječenja, te kako bi se pomagali međusobno u  najtežim trenucima  agresije bolesti i kemoterapija.

Udruženje se razvijalo iz godine u godinu, te su predstavnici odlučili da donesu neke promjene i  predlože da se pravi „Roditeljska kuća“ – kuća u kojoj  će boraviti roditelji mališana koji dolaze iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine na liječenje u Sarajevo, kako bi olakšali dodatne troškove prevoza i stanovanja, a uz to djeca bi poslije primanja kemoterapije mogli boraviti u Roditeljskoj kući te tako vrijeme provoditi sa svojom porodicom. Roditeljska kuća je svečano otvorena u aprilu 2016. godine.  Kuća opravdava svoje postojanje i kad razgovaramo sa roditeljima, saznajemo da su sretniji jer ne moraju misliti na smještaj za vrijeme liječenja.

Zato, u ime sve djece koja trenutno bitku vode u bolnicama prikovani za krevet sa priključenom kemoterapijom i suzom u oku, molimo vas da pomognete da se što brže i bezbolnije izliječe, da pomognete radu Roditeljske kuće jer oni ne mogu opstati bez nas.

Priliku da pomognete imate sve dok traju Visočke zimske radosti. Posjetite naš štand koji nam je Općina Visoko zajedno sa općinskom načelnicom donirala u cilju prikupljanja sredstava za djecu oboljelu od raka pomoću novogodišnjih čestitki po simboličnoj cijeni od 1 KM. Na štandu još možete naći voće, čaj, promotivni materijal udruženja u vidu hemijskih olovki, bedževa u logu Udruženja itd.

Također, pomoći možete i na jedan od slijedećih načina:

1. UPLATOM NA ŽIRO RAČUN

Tekući račun udruženja – domaći platni promet: 161 00000 388 900 27

Za uplate iz inostranstva: BA39161 00000 388 900 27; S.W.I.F.T. šifra RZBABA2S; Raiffeisen bank d.d. BiH

2. POZIVOM NA HUMANITARNI BROJ: 090 292014
3. PAYPAL RAČUN: udruzenjesrcezadjecu@gmail.com
4. VOLONTIRANJEM
5. DONIRANJEM PROIZVODA (hrana, higijenske potrepštine)

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.