TKD BOSNA NA VELIKOM G TURNIRU U HAMBURGU

| 21/01/2017

Tekvando kolektiv “Bosna” još jednom je pokazao svoj kvalitet i potvrdio zbog čega je najtrofejniji i najbrojniji kolektiv u našoj zemlji u ovom olimpijskom sportu.

Naime, ovaj sjajni kolektiv u subotu će učestvovati na velikom međunarodnom takmičenju u Hamburgu,G turnir, pod nazivom „GERMANY OPEN“ koji se tradicionalno održava u ovom Njemačkom gradu.

Na ovom izuzetno prestižnom, respektabilnom i renomiranom takmičenju, učestvovaće preko hiljadu  takmičara iz brojnih zemalja, a kolektiv “Bosna” učestvovaće sa svojih pet takmičara, koji su u dosadašnjoj karijeri postigli fascinantne rezultate a to su: Patrik Bogeljić, Kerim Ahmetspahić, Elijan Hubjer, Anesa Pulo i Hana Bulbulušić. Trener TKD BOSNA, majstor, crni pojas 4. dan, Edin Kajević – Kaja o ovom sjajnom turniru i nastupu naših takmičara rekao je sljedeće:

“Sigurno da je učešće na ovom izuzetnom turniru, koji je u rangu Evropskog prvenstva, velika čast, ali i zadovoljstvo za naš klub, i naše članove koji će pružiti svoj maksimum znanja, borbenosti, htijenja…Ovdje učestvuju najveći majstori tekvandoa, prvaci Evrope i svijeta, i sigurno da će to biti pravi trenutak da naši fajteri pokažu da mogu da se nose sa najboljim među najboljim. I samo učešće na ovom respektabilnom turniru je veliko priznanje za sve nas, naš klub, našu državu, naš sport. Jedno je sigurno, tu nema dileme svi naši takmičari dostojno će reprezentovati naš klub i našu državu i još jednom potvrditi i demonstrirati kvaliteta rada u našem klubu.

sportske.ba

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.