U TEŠNJU OBILJEŽEN 3. DECEMBAR – MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

| 06/12/2017

UGIR „Tešanj“ je u restoranu Man Humella obilježilo 3. Decembar, Svjetski Dan osoba sa invaliditetom.

Predsjednica udruženja Hanka Karahodžić se na početku svečane sjednice zahvalila kolegama i gostima iz srodnih udruženja Zavidovića, Breze i Visokog. Posebnu zahvalnost uputila je poslovodstvu firme Mann Humell koje je po 7. put bilo domaćin susreta.

3. decembar, Dan osoba sa invaliditetom, putem dopisa, prisutnima je čestitao i načelnik općine Tešanj Suad Huskić, kao i predstavnici Sindikata Mann Humela, Enkera i Pobjede.

Specijalni prilog za Tešanjsku hroniku pripremile su kolege Smart Tv .Impresije sa događaja direktno je prenio i Antena Radio, kada je urednik Almir Agić razgovarao sa predsjednikom sindikata Mann Humella Mehmedom Bašićem i gostom iz  Visokog  Senadom Goralijom.

Scenarij kompletne manifestacije dobro je osmislio i prisutne svojom duhovitošću zabavio, iskusni i u  mnogim medijima osvjedočeni poznavalac dešavanja Senad Durkalić.

Ovaj datum poznat je u svjetskim kalendarima, samo očito nije u kalenadaru visočke izvršne vlasti….  Valjda to tako  mora  biti… i  ovi su tek u uspostavljanju sistema,  a puno je to  obaveza, razumjet ćemo ih, Hvala im!

Senad Goralija

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.