banner ad

SVEČANO OTVORENE PROSTORIJE UDRUŽENJA “DIABET” VISOKO

| 14/11/2016

diabet111

Udruženje dijabetičara “Diabet” iz Visokog upriličilo je prigodnu svečanost povodom otvorenja prostorija udrženja koje se nalaze na Sebilju (ulica Kadića).

Najmlađi članovi udruženja svečano su presjekli vrpcu plave boje s obzirom da je plavi krug znak jedinstva globalne dijabetičke zajednice kao odgovora na pandemiju šećerne bolesti.

Ovoj svečanosti su prisustvovali brojni članovi i prijatelji Udruženja među kojima je bio i Ibrahim Delibašić, predsjednik Saveza udruženja dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona.

Profesorica Mersiha Sarač, predsjednica Udruženja “Diabet”, istakla je da je Udruženje dobilo prostorije na korištenje od Medžlisa islamske zajedncie Visoko.

diabet-svecanost2

“Najveći podstrek za rad daju nam oni zbog kojih je ovo udruženje i napravljeno – osobe koje boluju od dijabetesa”, istakla je Sarač, te napomeula da je novembar mjesec posvećen dijabetesu i mjesec u kojem svoj rođendan slavi izumitelj inzulina, mjesec u kojem se i obilježava Međunarodni dan borbe protiv dijabetesa.

“Više od 1.400 “slatkih” živi u ovom gradu. Od toga imamo 15 djece. Ovakva udruženja imaju za cilj pomoći svojim članovima na način na koji je njima pomoć potrebna, od one tople ljudske riječi do legalističke i svake druge pomoći”, kazala je predsjednica Sarač koja je na kraju svečanosti svim zaslužnim pojedincima i predstavnicima institucija uručila i prigodne zahvalnice.

Udruženje će raditi ponedjeljkom, petkom i subotom od 10 do 14 sati.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.