SPUŠTENA ZAVJESA NA MANIFESTACIJU “DANI ZAIMA MUZAFERIJE” 2012

| 25/11/2012

Ovogodišnji “Dani Zaima Muzaferije” ponudili su zanimljiv program.

Na otvaranju manifestacije promovisan je katalog „Tragovi 2011“, zatim je otvorena izložba slika „Sjećanja“ Lazara Drljače, iz fundusa Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine, a iste noći, u četvrtak u Gradskom kinu, članovi Omladinske scene Teatra Total odigrali su premijeru komedije „Biće, biće“.

U petak je u Gradskom kinu premijerno je prikazan film „Djeca“, bh. rediteljice Aide Begić, a za visočku djecu u subotu je upriličena projekcija filma „Cars 2“.

Predstavom “Cosa Nostra” u produkciji umjetničke grupe Satya, sinoć su završeni tradicionalni deveti po redu “Dani Zaima Muzaferije”.

“Cosa Nostra” je duhovita priča o dvije žene čiji se životi spletom okolnosti na zanimljiv način ukrste. Traje borba oko jednog muškarca. Pitanje kome će on na kraju pripasti? Ljubitelji pozorišta su uživali u glumi fantastične Minke Muftić i Belme Košutić. Kao saradnici se navode Marijela Margeta-Hašimbegović, Mirela Trepanić, Edita Hajrulahović i Adis Omerović.

Nakon predstave u Gradskom kinu gosti i organizatori manifestacije druženje su nastavili u prostoru Galerije Likum ’76 gdje su sumirani utisci sa ovogodišnjih Dana Zaima Muzaferije.

Predsjednik Udruženja “Ars tragovi” Rasim Kadić je iskoristio priliku da se zahvali ovogodišnjim učesnicima i gostima, kao i prijateljima i sponzorima koji su omogućili da seoova kulturna manifestacija uspješno održava već devet godina.

Na ovogodišnju manifestaciju spuštena je zavjesa, a do slijedeće godine organizator će se potruditi da se i jubilarni 10. “Dani Zaima Muzaferije” uspješno održe u rodnom gradu velikana bh. glumišta.

Ova manifestacija već godinama okuplja najznačajnija glumačka i umjetnička imena Bosne i Hercegovine, Teatar Total u kontinuitetu svake godine upriliči dvije premijere, uspješno predstavi Visoko na Festivalima širom BiH, i to je ono na šta bi dedo Zaim najviše bio ponosan.

Objavljeno u: Kultura

Komentari zatvoreni.