banner ad

“SNOVI MLADIH” – U PETAK, 27. MAJA, U KULTURNOM CENTRU ALTINDAG-VISOKO

| 17/05/2016

SNOVI MLADIH

,,Snovi mladih” je performans koji će po drugi put predstaviti umijeće mladih i talentovanih ljudi sa područja naše općine. Noć umjetnosti je nešto drugačije od svih dosadašnjih manifestacija.

Performans “Snovi mladih” održat će se u petak, 27. maja, u Kulturnom centru Altindag-Visoko, sa početkom u 19:30 sati.

“Ovim performansom već drugu godinu okupljamo sva udruženja i klubove koji imaju dodira sa kulturom i umjetnošću, te tako visočkoj publici zajedno sa ostalima želimo pokazati sve talente našeg grada na jednom mjestu.
Prošle godine smo dokazali da naš grad ima vrijedne i talentovane ljude, koji su svojim umijećem oduševili publiku. Mi se već nekoliko godina trudimo postaviti plesnu kulturu i kulturu uopće na mjesto koje joj i pripada u ovom gradu. Ples i muzika su nešto što ne ide jedno bez drugog i drago nam je da ćemo opet da ih spojimo. I ove godine manifestacija će okupiti preko 130 učesnika koji će imati priliku da pokažu svoj rad i trud”, ističu organizatori Erma Dautović i Dino Hasanbegović, osnivači Plesne škole “Zumba”.

dino i erma zumba

Svi koji su zainteresovani za ovaj događaj imat te priliku da uživaju u muzičkim izvedbama Naide Bešlagić, grupe Nolimit (Negra Čičić, Andrea Krasnić, Alen Hadžić) koji će izvesti numere iz mjuzikla ,,Prljavi ples”, Ilme Karahmet, Emine Bijedić, te u performansima članova plesne škole ,, Zumba Visoko”, klubova ritmičke gimnastike ,, Pirueta” i ,, KRG Visoko”, Kulturno umjetničkog društvo Visoko (KUD), kao i članova škole manekenstva Džejle Glavović-Očuz i Jasne Burko.

Voditeljica programa je Amila Slijepčević.

Objavljeno u: Hronika, Kultura

Komentari zatvoreni.