SARAJLIJE SIGURNE U POBJEDU

| 27/11/2015

visoko-rk-bosna11

Subotnje popodne dobro bi bilo iskoristiti da napunimo KSC “Mladost” i pomognemo mladim rukometašima Bosne da u TV derbiju pobijede imenjake iz Sarajeva koji su sigurni u trijumf na gostovanju u Visokom.

Gosti sa iskusnim trenerom Korkarićem spremaju “rukometnu provokaciju” sa masom udaraca na granici faula, što će biti kobno za mlade rukometaše Bosne, ako nasjednu na takvu vrstu igre. Uvijek su to tekme koje obiluju triler situacijama.

Trener Zdenko Antović je oprezni optimista.

“Poznato nam je da je  sarajevska Bosna iznenadno  dovela dva igrača koji su imali posljednje nastupe u inostranstvu, pa nas je ta činjenica i uozbiljila uoči subotnjeg meča. Svjesni  smo da su sarajlije prebrodile finansijsku krizu jer znamo koliko koštaju certifikati za igrače iz inostranstva (cca. 12 000,00 KM),  te im je to zasigurno poboljšalo  atmosferu. Zbog toga ćemo biti oprezni, ali poručujemo da je naš dragi gost gubio u Visokom i u mnogo jačim  sastavima. I pored njihovih otvorenih prijetnji, mi smo  apsolutni favoriti, a oni dobro znaju kako je igrati na visočkom parketu.”- završava Antović uz poziv publici da navijanjem pomognu u osvajanju tri vrlo važna boda.

Subotnji susret počinje u 15.30 h.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.