banner ad

U RETROVIZORU: “DOKTORI I ČAROBNJACI” KADA PADNE “ŠAMPIONSKI SNIJEG”

| 30/12/2016

visoko-doktori-carobnjaci333

U Visokom uranila Nova godina. Vatromet na nebu iznad Veme, aplauzi, pjesma, skandiranje… bili su znaci da stižu šampioni, da stižu „Doktori i Čarobnjaci“.

Malonogometna liga Veterana „Mirsad Peco- Vogošća 2014“ završila je novom petardom „Doktora i Čarobnjaka“ u mreži veterana iz Ilijaša. Na kraju 5:2, pobjednički pehar i diplome za najbolju ekipu i igrača.

Igrač Lige je Faruk Ihtijarević- Pape.

Malonogometni klub „Doktori i Čarobnjaci“ je jedini predstavnik iz Ze-do kantona među jakim sarajevskim ekipama. Taj spoj pozitivne energije, nogometnog znanja koje je najčešće klesano u NK Bosna Visoko, donio je gradu iz srca Bosne značajnu titulu. Ni šampionski tim Željezničara sa Muharemovićem, Adžemom, Biščevićem, Mekićem… nije ih uspio zaustaviti i ostao je stepenik niže na postolju.

Visoko mora upamtiti imena aktera sjajne pobjede u veoma jakoj Ligi i čestitati im od srca.

Faruk Ihtijarević, Vejsil Ašlama, Elvedin Hadžiahmetović, Ivica Andrić, Elvir Memić, Avdo Kurdija, Mirsad Bešlija, Senad Ferhat, Adnan Babić, Asmir Babić… sa trenerima Ivom Ištukom i Anesom Pajevićem ekipa je koja je branila boje Visokog i predstavila svoj grad u najboljem svjetlu.

Svi oni se zahvaljuju prijateljima Visokog koji su srcem i dušom bili uz njih.

Šampionska priča ima toliko kvalitetnih kockica mozaika pozitive i nekad može zazvučati euforično, ali ovi momci su to zaslužili.

„Izuzetno sam ponosan na svoju raju i igrače koje su Visokom donijeli još jedan pobjednički pehar i prezentirali ih na pravi način. Lijepo je bilo gledati taj sklad visočkih majstora najvažnije sporedne stvari na svijetu. Navijači koji su ih pratili su posebna pozitivna priča i njima se svi moramo zahvaliti, jer bez njihove podrške, ova misija bi teško uspjela.“- rekao nam je trener Anes Pajević koji je od igrača i navijača dobio nadimak Lipi.

Lijepo se prisjetiti da su boje Visokog branili dva bivša reprezentativca BiH. Mirsad Bešlija i Faruk Ihtijarević kao i trener Ivo Ištuk dio su šampionske priče koja odjekuje širom BiH.

Faruk Ihtijarević i pored pregažene tridesetpete pojačao je formu u odnosu  na neke turnire ranije.

„Lijepo je ponijeti titulu najboljeg igrača Lige, ali treba istaći da ona ne bi bila moguća bez fenomenalne igre mojih suigrača. Radio sam dosta fizičkoj spremi i ubrzanju tako da me jedino vijećnički rad malo ometao da dam svoj maksimum. Čestitam svima od srca.“- rekao nam je Pape.

Kaže se daje dobra odbrana preduvjet za kvalitetan napad, a MNK „Doktori i Čarobnjaci“ su je imali.

Ivica Iko Andrić uz golmana i libera Vejsila Ašlamu napravili su nepremostivu prepreku za suparničke igrače. Ako „Čelsi“ bude slagao veteransku ekipu, „Spešl Murinjo“ ih može komotno pozvati.

Navijačka skupina „Imigranti“ je najveseliji dio priče koja je davala najjaču podršku sa tribina. Dva kombija i pet automobila su uvijek bili krcati.

Vođa navijača Mirsad Hadžimehanović- Pirson veli da ga je makedonska veza Atanas Tanči Premčevski i Ljubiša Cvjetković- Brzi podsjetila na najbolje dane navijačke skupine Demoni.

Kapiten visočke ekipe Asmir Babić nije krio zadovoljstvo.

 „Iza nas je devet sedmica izuzetno jakog turnira. Moglo se to osjetiti u duelima sa igračima koji su bili perjanice najjačih sarajevskih klubova, mada su i ostale ekipe bile izuzetno kvalitetne. Osim nogometnog znanja ključ za uspjeh su bila druženja i igra srcem za Visoko, tako da mogu pohvaliti svaku kariku pozitive u mehanizmu zvanom „Doktori i Čarobnjaci“. Naše pobjede neka budu dodatni motiv igračima NK „Bosna“ za plasman u viši rang.“- rekla nam je „visočka radilica“ koja je prva podigla pobjednički pehar.

Na završnoj fešti koja je trajala do kasno u noć, energija i zajedništvo su razbili jake minuse i u sinergiji sa pjesmom „Doktori i Čarobnjaci“ sa rajom su prizvali nove pahulje šampionskog snijega.

Duša nam je teška, al’ je velika
slavićemo život, slaviti doveka… 

Nadji novu ljubav, novo nebo i niko neće znati šta je s nama bilo

Zašto ti srce pati, a ja ću da pijem, ja ću da živim kao pas bez nje
Ne da mi Bog drugačije. 

U tvome oku slike su jasne, srećna ćeš živeti
kol’ka je sad tu uloga moja, neću te pitati
hej, dovoljno je to, kad mi kažeš ti
dragi bez tebe ne mogu živeti

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.