banner ad

RASPJEVANA VISOČKA OMLADINA: SINOĆ ODRŽANO POLUFINALE MUZIČKE (R)EVOLUCIJE

| 19/11/2012

Nakon što su prethodne dvije nedjelje obilježene audicijama za Muzičku (R)evoluciju, u prostorijama Udruženja “Damar omladine”, sinoć je održano I polufinalno veče ove manifestacije.

Učesnici su svojim odličnim interpretacijama pjesama oduševili prisutnu publiku, koja je došla u velikom broju da podrži svoje prijatelje i sugrađane, učesnike Muzičke (R)evolucije.

Iako je ovo trebalo biti jedino polufinalno veče ove manifestacije, organizatori su se ipak odlučili, zbog visokog kvaliteta kandidata, ali i zbog velike zainteresovanosti publike, da održi još jedno, II po redu, polufinalno veče, također u prostorijama Udruženja “Damar omladine”.

Prema tome, sljedeće nedjelje, 25. novembra, bit’ će održano II polufinalno veče Muzičke (R)evolucije, gdje će kandidati, koji su prošli u naredni krug takmičenja, pokušati da osvoje žiri i publiku. U II polufinalnoj večeri imat ćete priliku da slušate sljedeće kandidate:

1. Melisa Lepić;
2. Lamija Zukić;
3. Emir Neradin;
4. Eldar Hadžiomerović;
5. Selmedin Omerhodžić;
6. Faris Pinjo.

Prema glasovima žirija i publike tri najbolja kandidata ove večeri bili su: Selmedin Omerhodžić, Faris Pinjo i Eldar Hadžiomerović.

Također, Udruženje “Damar omladine” još jednom poručuje da je glavna parola Muzičke (R)evolucije podizanje svijesti o kvalitetnoj muzici i istinskim muzičkim vrijednostima, što podrazumijeva izostavljanje turbofolk muzike iz repertoara učesnika.

Odlična atmosfera, uz odličnu muziku, stvori se svake nedjelje u prostorijama Udruženja “Damar omladine”, pa kompetitivnost ne dolazi toliko do izražaja jer riječ je o mladićima i djevojkama koji žele da kroz ovu manifestaciju poruče mladima da još uvijek postoje dobre stvari u gradu Visokom i da je ovo idealna prilika da budete dio takvih stvari.

Stoga pozivamo vas u nedjelju 25. novembra, na II polufinalno veče, u prostorije Udruženja “Damar omladine”. Podržite sve mlade učesnike Muzičke (R)evolucije svojim dolaskom te direktno učestvujte u glasanju i naravno uživajte u izbedbama svojih prijatelja i sugrađana.

damaromladine.org / ViPromo

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.