banner ad

PS VISOKO: BILTEN AKTIVNOSTI ZA DAN 8.1.2018.

| 09/01/2018

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 08.01.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo teške krađe ( član 287. KZ FBIH ).
  2. Evidentirana su tri narušavanja javnog reda i mira i to: prosjačenjem na ulici, naročito drskim ponašanjem i učestvovanjem u tuči .
  3. Prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 49 vozača i vozila, kojom prilikom su izdali ukupno 21 prekršajni nalog. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 9 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.