PS VISOKO: BILTEN AKTIVNOSTI ZA 21.12.2017.

| 22/12/2017

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 21.12.2017. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo “Krađa” iz čl. 286 KZ F BiH-a.
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Na području PS Visoko navedenog dana nije bilo saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 31 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdato ukupno 15 prekršajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja, neposjedovanja potrebne opreme, prekoračenja brzine i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Pored navedenog, vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu  prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila, te motornih vozila sa inostranim registarskim tablicama, gdje je pored redovne kontrole cilj i  provjera u evidencijama prekoračenja brzine izmjerene stacioniranim radarima na području ZE-DO kantona.

S poštovanjem.                                                           

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.