U POSLJEDNJIM DANIMA 2017., OPĆINI VISOKO ODOBRENO BLIZU MILION KM SA SVIH NIVOA VLASTI U BiH

| 04/01/2018

Zahvaljujući nastojanjima Općine Visoko i aktivnostima koje su poduzete u toku 2017. godine, posljednjih dana mjeseca decembra Općini Visoko su odobrena značajna finansijska sredstva svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Ova sredstva će biti utrošena u 2018. godini za rekonstrukciju ulice u naselju Ljetovik, nastavak izgradnje obaloutvrde prekoputa Općine, izgradnju kolektora u naselju Oštrac, sanaciju dvije ceste u MZ Porječani i kompletnu rekonstrukciju ulice Mladi Muslimani.

“Prije svega Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH na osnovu aplikacije koju je uputila Služba za lokalni ekonomski razvoj odobrilo je sredstva u iznosu 100.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju ulice u naselju Ljetovik, dakle aplikacija se odnosila za poboljšanje infrastrukture u romskom naselju Ljetovik. Nakon toga, odobrena su nam sredstva u iznosu od 250.000 KM od strane Agencije za za vodno područje slivova rijeke Save za izgradnju obaloutvrde na sastavcima, prekoputa Općine Visoko, i to je nastavak projekta izgradnje obaloutvrde na toj dionici. Također, iz Fedealnog budžeta su nam odobrena sredstva od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH za izgradnju kolektora u naselju Oštrac, riječ je o 70.000 KM.

Zatim su nam odobrena sredstva od strane Vlade ZDK, Kantonalne uprave Civilne zaštite, za sanaciju i rekonstrukciju dvije ceste u MZ Porječani, cesta “Željeznička stanica” i cesta u naselju Podvinje, za svaku od ovih cesta je odobreno po 100.000 KM. I na kraju, odobrena su nam sredstva koja su već u fazi realizacije, od strane Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK, za rekonstrukciju ulice Mladih Muslimana, koja podrazumijeva rekonstrukciju vodovoda, kanalizacije, oborinske odvodnje i asfaltiranje te ulice, s tim da kompletnu rekonstrukciju te ulice zajedno sufinansiramo, 220.000 KM odobrilo je Ministarstvo, a 180.000 Općina Visoko”, kazao je Emir Fejzović, pomoćnik načelnice u Službi za lokalni ekonomski razvoj.

Fejzović se zahvalio svima koji su odobrili ova sredstva za Općinu Visoko te istakao nadanje da će se sredstva uspješno realizovati u korist svih građana naše općine.

 

Ismar Imamović/ViPromo

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.