banner ad

POKRENUTA HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ UGROŽENOM STANOVNIŠTVU

| 16/05/2014

visoko crveni kriz

Odlukom Općinskog štaba CZ Visoko, pomoć stanovništvu ugroženom poplavama u BiH prikupljat će se u Crvenom Križu Visoko (prostorije na Sebilju), kao i prostorijama MZ Buci, Gračanica i Moštre.

Sve Nevladine organizacije sa područja Općine Visoko koje su se do sada javile u Općinu u vezi sa prikupljanjem pomoći neka kontaktiraju Crveni križ Visoko zbog rasporeda svojih članova po prethodno pomenutim punktovima.

Pomoć u posteljini, odjeći i obući (čizme), ćebadima, kabanicama, spužvama, isušivači vlage, pelene za djecu i odrasle, te hrana, higijenska i dezinfekciona sredstva, možete dopremiti u Crveni križ Općine Visoko, kao i prostorije MZ Buci, Gračanica i Moštre od 08:00 do 19 sati.

Press Općine Visoko

CRVENI KRIZ FBIH

Povodom razornih poplava koje su proteklih dana pogodile područje FBiH i prouzrokovale ogromnu materijalnu štetu Crveni križ Federacije BiH je pokrenuo humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ugroženih područja.

Građani Bosne i Hercegovine, vladine institucije, privredni subjekti u mogućnosti su da daju svoj doprinos za pomoć ugroženom stanovništvu putem uplata na donatorski račun sa naznakom „ZA POMOĆ STANOVNIŠTVU POPLAVLJENIH PODRUČJA“

Za uplate u zemlji:

RAIFFEISEN BANK d.d. BH broj:

1610000000850119

Za uplate iz inozemstva:

RAIFFEISEN BANK d.d. BiH

SWIFT CODE : RZBABASS

IBAN CODE: BA391610000000850119

FULL BENEFICIARY NAME : CRVENI KRIZ FEDERACIJE BIH SARAJEVO

FULL BENEFICIARY ADDRESS: NEDIMA FILIPOVICA 9

i pozivom na humanitarne telefone:

BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM
(cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,10 KM)
HT Mostar 092 890 830 – donirate 1,80 KM
(cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,00 KM)

Odlukom Općinskog Štaba civilne zaštite Visoko, pomoć u ćebadima, spužvama, posteljini, odjeći i obući (čizme), kabanice, isušivači vlage, pelene za djecu i odrasle, te hrana, higijena i dezinfekciona sredstva koje možete dopremiti u Crveni križ Općine Visoko (prostorije na Sebilju).

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.