banner ad

POKRENUT STEČAJNI POSTUPAK NAD FIRMOM “VELEPROMET-MALOPRODAJA”

| 02/12/2016

mehmed-vranac1

Stečajni postupak firme „Velepromet-maloprodaja“ je otvoren, 28. novembra 2016. godine, a za stečajnog upravnika je imenovan Mehmed Vranac, advokat iz Visokog.

U razgovoru sa stečajnim upravnikom, isti je istakao da će u toku stečajnog postupka pokušati reorganizovati firmu, mada će to biti vrlo teško, ali mnogo će izvjesnija biti likvidacija firme s obzirom na djelatnost kojom se firma bavi.

U firmi je zatečeno 14 radnika kojima će po sili zakona prestati radni odnos i bit će prijavljeni na Biro za zapošljavnanje.

Stečajni upravnik će za posljednjih osam mjeseci za radnike koji su na dan otvaranja stečajnog postupka zatečeni u radnom odnosu, prilikom diobe isplatiti osam posljednjih minimalnih plata.

Nakon prodaje imovine firme i uzimajući u obzir novčana sredstva dobijena prodajom imovine firme, a putem izvršnih postupaka koja se nalaze na depozitnom računu Općinskog suda u Visokom, stečajni upravnik će prije svega nastojati uvezati staž radnicima, a ukoliko ostane sredstava da se izmiri i dio plata.

Pozivaju se povjerioci da u roku 30 dana prijave svoja potraživanja stečajnom sudu, dok će stečajni upravnik u istom roku sačiniti popis imovine i potraživanja firme te sačiniti izvještaj o ekonomskom stanju.

O toku stečajnog postupka firme „Velepromet-maloprodaja“ javnost će biti informisana putem medija.

stecaj-velepromet1

stecaj-velepromet2

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.