PČELARI ČESTI GOSTI U OSMANOVOJ OAZI MEDA I MIRA

| 01/04/2017

Osman Ole Hašimović u oazi meda i mira sa pčelarskom i drugom rajom naveliko ordinira. Dvije medne komore za inhalaciju su u pogonu, tako da se mnogo lakše riješiti zaostalih produkata kašlja nakon gripa i prehlada akumuliranih tokom zimskih mjeseci. Malo inhalacija, malo odmor uz potok prepun riječnih rakova, guski i naravno pčela koje mede li mede loveći prve behare. Dok je treća komora u fazi izgradnje, na edukaciju za slične poslove Ole i supruga Zijada su ugostili Dušku Slijepac iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Radeta Radakovića iz Gornje Dragotinje kod Prijedora i Sašu Milojevića, reli vozača koji se bavi pčelarstvom na obroncima Manjače.

Sjajna ekipa koja uz med i travke pomažu ljudima da ozdrave ili smanje jačinu oboljenja koja su ih okupirala. Mraz koji je u par navrata obijelio u svim dijelovima BiH bio je tema pčelarske družine. Da li je dokučio bagrem u cvatu ili će ove godine ipak biti bagremovog meda za kojim luduju Slovenci i Nijemci. Pogled na fotografiju iznad u gornjem desnom uglu otkriva da je Ole i ovaj put pripremio logistiku dobrodošlice, pa se nakon ručka negdje u sredini Čekrekčija-Čekrčića moglo komotno prileći u novim ležaljkama u i van ordinacija.

Ole je goste poveo i u obilazak grada, a Kulturni centar i Arheološki park Ravne 2 kao i piramidalni labirint su oduševili goste. Neko je grlio vrbe, neko se energetski punio u tunelima ili u Teslinom energetskom zvonu. Kada se logistika sa roštilja “uspalila” dobro je došla voda ispod piramida da svojim okusom i mineralima ugasi žeđ.

Ove je pravi primjer kako se voli svoj grad i prezentiraju njegove ljepote. Ole i supruga to rade na jednostavan način ali sa puno ljubavi i pozitivne energije. Rade i Duška, te Saša sa ocem iz Visokog i okoline nose lijepe uspomene. Naravno i energiju piramida koju su akumulirali tokom posjete. Siguran sam da će ih biti još. I uzvratnih naravno.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.