banner ad

OPĆINSKO VIJEĆE USVOJILO PRIJEDLOG SMJERNICA REFORME JAVNOG SEKTORA OPĆINE VISOKO

| 27/07/2013

vijece-visoko

U Velikoj sali Općine Visoko u toku je 9. sjednica Općinskog vijeća Visoko koja je počela jutros u 10 sati. Pred vijećnicima su 24 tačke Dnevnog reda. Na početku sjednice zakletvu je položio dr. Zlatko Handžić (SDA) koji je vijećnički mandat ostvario umjesto Mirze Ganića, odnedavnog poslanika u Kantonalnoj skupštini ZDK.

Općinsko vijeće Visoko usvojilo je četvrtu i ujedno najvažniju tačku Dnevnog reda današnje sjednice: Prijedlog smjernica reforme javnog sektora općine Visoko.

Nakon duže rasprave i pitanja upućenih načelnici Babić, kao izvjestiocu prijedloga, pristupilo se glasanju te je sa 15 glasova ZA i 9 PROTIV usvojen ovaj prijedlog koji je od velike važnosti za naredni period kada je u pitanju javni sektor općine Visoko, te samim tim budućnost i razvoj Visokog.

visoko-vijece-juli-2013

Pojedini diskutanti su neargumentovano iznosili sumnju u iskrene namjere smjernica reforme javnog sektora, kao i da se reformom javnog sektora samo proširuje administracija, da su smjernice ustvari spisak želja na osam stranica i td.

Međutim, načelnica Babić je precizno pojasnila ono što je napisano u dokumentu te je istakla da “reforme neće značiti otpuštanje ljudi već je reforma jedno dobro za uposlenike u javnom sektoru”.

Također, načelnica je prihvatila prijedlog vijećnika Elvira Špiodića koji je predložio da se oformi određena komisija odnosno ekspertna grupa  koja će nadgledati kako napreduju aktivnosti reforme. Načelnica Babić je naglasila da je rok 31. decembar možda kratak za realizaciju, ali je dovoljan da se pokrenu svi reformski procesi.

visoko-ov-kartoni-za-glasanje

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.